Ca n'Oliveró
(La Garriga | Rodal - Vallès Oriental)

La Garriga - Ca n'Oliveró

La Garriga - Ca n'Oliveró (Foto: Ajuntament de la Garriga)

La Garriga - Ca n'Oliveró (Foto: Ximelis, 2014)

La Garriga - Ca n'Oliveró (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c1927)

Situació Camí de Ca n'Oliveró
Masia clàssica de tipus basilical, de planta baixa, pis i golfes, amb teulada a dues aigües el carener de la qual és perpendicular a la façana. L'edifici actual va ser construït al segle XVI, amb reformes al XVII i XVIII, però l'origen del mas és força més antic, ja que surt esmentat en documents del segle XIV. El portal és adovellat, de mig punt. Té un escut amb la data de 1588. Les finestres són de llinda monolítica, rectangulars, algunes amb trencaaigües recte. A la finestra que hi ha damunt el portal d'entrada hi ha una inscripció que diu: Pere Pau Olivero 1637. A la finestra dreta de la planta baixa hi ha la data de 1789. Hi ha un rellotge de sol restaurat, amb la data de 1850.