Can Poi del Bosc
(La Garriga | Rodal - Vallès Oriental)

La Garriga - Can Poi del Bosc

La Garriga - Can Poi del Bosc (Foto: Amadalvarez -Wikimedia Commons- - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en, 2018)

La Garriga - Can Poi del Bosc (Amadalvarez 2018)

La Garriga - Can Poi del Bosc (Amadalvarez 2018) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Can Poi del Bosc, 15
Masia documentada des de l'any 1282, quan era propietat de Bernat Poy i la seva dona Sibina. Al segle XVIII va passar a mans de la família Partegàs quan Maria Poy es va casar amb Joan Partegàs. Després, també per matrimoni, va passar als Sallés i als Volart. L'edifici actual és fruit d'una refecció del segle XVI, amb modificacions posteriors. Al costat de la porta hi ha una finestra amb la data de 1550. Al pis principal hi ha una galeria d'arcs de mig punt moderna. La finestra del pis superior, de tradició gòtica, va ser transformada en balcó. A la façana hi ha dues finestres més de tipologia semblant, una d'elles amb un relleu esculpit a quatre cares.