Casa Antoni Pàmies (Hotel Regina)
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Casa Antoni Pàmies. Bergara, 4 (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusHotels i hostals
AutorJosep Majó Ribas
Situació Bergara, 4
Edifici dels anys 1905-1906 reformat l'any 1917, quan es va transformar en la Pensión Francesa, actualment l'Hotel Regina. Originalment, era un edifici d'habitatges fins que Francesc Requesens, amo de l'antiga Pensión Francesa, situada a l'altra banda del carrer, el va adquirir per ampliar el seu negoci. Durant la guerra civil va ser habilitat com a hospital militar.

És un edifici entre mitgeres, de planta baixa i cinc pisos, d'un estil que barreja una concepció general de caràcter eclèctic amb elements ornamentals plenament modernistes, d'entre els quals destaca la seva característica marquesina. Està feta amb ferro forjat i vidre emplomat i porta la data, 1917, i les inicials del propietari, Francesc Requesens. El parament dels quatre pisos superiors està recobert amb esgrafiats seriats de formes florals.