Cases Josep Masana
(Barcelona | Poble Sec - Barcelonès)

Barcelona - Lleida, 9-11 (Foto: Sergi Suárez, 2022)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorRamon Reventós Farrerons
Situació Olivera, 68-80 / Lleida, 9-11 / Tamarit, 68-70
Conjunt de 9 edificis entre mitgeres que ocupen tot el xamfrà Olivera, Lleida i Tamarit i una part dels dos darrers carrers. Els projectes són dels anys 1929 i 1930 i es va construir en diverses fases. Els edificis estan concebuts en un llenguatge arquitectònic expressionista que beu dels corrents centreeuropeus. A cada replà hi ha dos habitatges i l'escala està situada enmig projectada en façana mitjançant un eix de vidrieres, una solució inèdita fins aleshores. En alguns dels edificis aquestes vidrieres es transformen en tribunes triangulars.