La Doma. Retaule del Roser
(La Garriga | Rodal - Vallès Oriental)

La Garriga - Doma. Retaule del Roser

La Garriga - Doma. Retaule del Roser (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Interior de la Doma
A la nau lateral de la Doma hi ha el retaule dedicat a la Verge del Roser. D'estil renaixentista, es desconeix el seu autor i la data precisa, situada pels estudiosos entre 1574 i 1586. Va ser en aquesta època quan es va generalitzar el culte a la Verge del Roser i al Sagrat Cor, fruit de la nova religiositat sorgida del concili de Trento.

És un retaule de tres pisos, amb un sòcol sense decorar. El pis central està format per tres fornícules on hi ha les imatges de la Verge del Roser, al centre, flanquejada per sant Antoni Abat i santa Caterina d'Alexandria.

La predel·la està centrada per una Pietat, custodiada a banda i banda per sant Eloi i santa Bàrbara, a l'esquerra, i els sants metges, Cosme I Damià, a la dreta.

A l'àtic, veiem un Calvari i l'Anunciació, partida en dues meitats. A l'esquerra, sant Gabriel i a la dreta, Maria.