Cementiri de la Doma
(La Garriga | Rodal - Vallès Oriental)

La Garriga - Cementiri de la Doma. Nínxol de Manuel J. Raspall (Foto: Albert Esteves, 2022)

La Garriga - Cementiri de la Doma. Sepulcre de Joan Martí Vinyoles

La Garriga - Cementiri de la Doma. Sepulcre de Joan Martí Vinyoles (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Davant de la Doma
D'acord amb les noves tendències higienistes, la Garriga va traslladar el seu cementiri antic, situat com era habitual al costat de l'església parroquial, a un cementiri nou situat al davant de l'església de la Doma. La porta d'accés, situada a la part baixa, va ser projectada per Manuel J. Raspall l'any 1905. Raspall va projectar també el panteó de Maria Esturgó (vegeu fitxa) i ell mateix hi és enterrat en un senzill nínxol. Altres panteons d'interès són els de les famílies Fargas i Sala Ardiz. Ressalta també la làpida del ciclista Joan Martí Vinyoles, campió d'Espanya l'any 1913, conegut com en Martí de la Garriga, que va morir l'any 1978.