Església de Sant Josep
(La Llagosta - Vallès Oriental)

La Llagosta - Església de Sant Josep

La Llagosta - Església de Sant Josep (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJoaquim Fernández Marqués
Situació Santa Teresa, 2 / Plaça Antoni Baqué
Fins a l'any 1947, la Llagosta formava part de la parròquia de Santa Perpètua. L'any 1948 va arribar el primer rector, mossèn Pere Montserrat i Juncosa. El temple actual es va construir uns anys després, entre 1950 i 1954. Va ser consagrat per l'arquebisbe Modrego el 28 de març de 1954, quan encara no s'havia alçat el campanar, que s'enllestí dos anys després. L'any 1964 es va construir la rectoria.

El temple és un edifici de tres naus, cobertes amb volta de canó, absis semicircular i campanar de torre. La façana principal és de línies molt sòbries, amb la porta inscrita dins d'un rectangle de carreus de pedra artificial i un ull de bou al damunt.