Mas de la Llebre (La Llebreta)
(La Llagosta - Vallès Oriental)

La Llagosta - Mas de la Llebre (Foto: Albert Esteves, 2022)

La Llagosta - Mas de la Llebre. Panoràmica arèria

La Llagosta - Mas de la Llebre. Panoràmica arèria (Foto: enviada per Julián Jiménez)

Situació Vic, 16 / Girona
Juntament amb can Vaquer i can Pere Gil, és l'únic testimoni que resta de les vuit masies que hi havia a l'actual terme de la Llagosta al segle XVIII. Situada als peus del camí ral, antigament era un hostal, conegut com l'Hostal Nou i, posteriorment, mas de la Llebre. L'hostal, on feien estada les diligències i carreters que transitaven per la comarca, està documentat des de 1729. Al segle XIX es va convertir en casa de pagès i es coneixia popularment amb el nom de mas de la Llebre a causa de la figura d'aquest animal que encara es pot veure situada sobre el carener de la teulada. L'edifici va ser molt transformat al segle XX, quan es va transformar en habitatges, i ha perdut la seva fesomia antiga.