Can Pere Gil
(La Llagosta - Vallès Oriental)

La Llagosta - Can Pere Gil

La Llagosta - Can Pere Gil (Foto: invarquit.cultura.gencat)

Situació Ctra. N-152a, km 16,500
Masia de grans dimensions situada als peus de l'antic camí ral, en un extrem del terme, a tocar de Mollet del Vallès. La documentació més antiga que l'esmenta és el cadastre de 1863. Durant la guerra civil, quan era propietat de Josefa Gil de Bofarull, el mas va ser confiscat i les seves terres repartides entre els camperols del municipi.

És un edifici de planta rectangular, distribuït en planta baixa, pis i golfes, fet amb pedra i maons. Està cobert amb teulada a quatre aigües, amb un campanar d'espadanya situat al carener. Té dues portes d'arc escarser. Les finestres del primer pis estan decorades amb guardapols motllurats. Les de les golfes estan concebudes a manera de galeria, amb petites obertures de mig punt.