IES Marina
(La Llagosta - Vallès Oriental)

La Llagosta - IES Marina (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusEdifici escolar
AutorRoberto Ferreira
Situació Estació, s/n
L'IES de la Llagosta es va constituir l'any 1989, però l'edifici actual no es va construir fins a l'any 1992, projectat per l'arquitecte argentí Roberto Ferreira (La Plata, 1947 - 2021). Està ubicat en un solar de la perifèria del nucli, prop de l'estació de tren, en un entorn de naus industrials. Això va moure l'arquitecte a concebre un edifici hermètic, tancat en ell mateix i més relacionat amb l'interior que amb l'exterior. Per això es va dissenyar un claustre semiobert i enjardinat. És un edifici amb una forta personalitat, caracteritzat per les seves tres grans torres cilíndriques, on estan situades les aules. La seva planta circular evoca la imatge mítica d'un mestre envoltat pels seus alumnes. L'edifici va ser finalista dels premis FAD d'arquitectura tot i que ha rebut crítiques per la mala solució donada als àmbits de circulació.