Escultura Encaix
(Barcelona | Rambla Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Escultura <i>Encaix</i>

Barcelona - Escultura Encaix (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorMargarita Andreu Solsona
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 595
Escultura dedicada a les víctimes dels bombardeigs de 1938, obra realitzada l'any 2003 per Margarita Andreu (Cercs, 1953 - 2013), una artista més especialitzada en instal·lacions que en obra monumental. Està situada davant del cinema Coliseum, un dels indrets més castigats pels bombardeigs durant la guerra civil.

L'obra consta de vuit barres d'acer inoxidable situades verticalment amb diferents graus d'inclinació, unides per la base i per la part superior. Aquesta disposició ens fa pensar en el desequilibri i el caos provocat per les bombes, que no és capaç, però, de trencar la unió solidària de la gent.