Cafè del Centre
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Cafè del Centre (Girona, 69)

Barcelona - Cafè del Centre (Girona, 69) (Foto: Anna Corcoll, 2022)

TipusEstabliment comercial
Situació Girona, 69
L'antecedent de l'actual Cafè del Centre va ser el denominat Casino del Centre, obert l'any 1873. La primera referència documental és, tanmateix, de l'any 1904, quan figura com a propietat d'Olalio Clemente. Poc després, el 1908, consta com a titular Agustí Bel Belada, que el va transformar en un popular cafè.

A l'exterior, conserva els tancaments de fusta i vidre i, a l'interior, el paviment hidràulic, les garlandes pintades al sostre, les pintures de Martí Teixidor, bona part del mobiliari, amb el característic mirall, i la barra de bar de fusta, amb sòcol de marbre, dels anys quaranta. Les columnes de fosa de l'edifici són un element estructural que lliga molt bé amb la decoració interior.