Casa Salvi Noguera
(Barcelona | Santa Maria - Barcelonès)

Barcelona - Carrer Princesa, 11 (Casa Salvi Noguera) (Foto: Albert Esteves, 2006)

EstilRomanticisme
AutorJeroni Granell Barrera
Situació Princesa, 11 / Plaça de la Llana, 20-21
Amb l'obertura del carrer Princesa es va expropiar part de l'adoberia que Salvi Noguera posseïa en aquest solar, el qual abastava la part de la cantonada amb el carrer Pou de la Cadena. L'expedient d'expropiació és de l'any 1852 i del 1857 la sol·licitud per construir un nou edifici, de grans dimensions, que abasta des del carrer Princesa fins a la plaça de la Llana.

L'edifici té la façana principal estructurada de forma simètrica seguint els eixos de les obertures, amb un eix central de balcons individuals, i balcons dobles a banda i banda excepte al pis superior, on són tots individuals. La planta baixa, amb acabats de pedra natural imitant carreus, s'obre amb cinc portals d'arc escarser. En un d'ells hi ha l'antic aparador de fusta d'El Rey de la Magia, establiment fundat el 1881. La resta del parament és d'estuc, amb unes aigües que evoquen un jaspiat.