Pastisseria Mauri
(Barcelona | Rambla Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Pastisseria Mauri

Barcelona - Pastisseria Mauri (Foto: Gerència Adjunta d'Urbanisme. Departament de Patrimoni Arquitectònic Històric Artístic)

Barcelona - Pastisseria Mauri (Provença, 241)

Barcelona - Pastisseria Mauri (Provença, 241) (Foto: Anna Corcoll, 2022)

TipusEstabliment comercial
Situació Rambla de Catalunya, 102 / Provença, 241
És una de les pastisseries més tradicionals i populars de Barcelona. Va ser fundada a començament del segle XX per Francesc Mauri Ciuró, que havia après l’ofici de pastisser a Manresa. Inicialment, va muntar un restaurant -el Núria- a la rambla de les Flors. Però l'any 1929 va decidir adquirir una botiga de queviures de l'any 1904, a la rambla de Catalunya que, al cap d'un temps, va transformar en pastisseria. Té uns interiors espectaculars, restaurats l'any 1955 després d'un incendi. Destaca especialment la pintura del sostre, amb la deessa de l'Abundància, Demèter, obra d’Aureli Tolosa Alsina, així com la prestatgeria de fusta de roure, amb les seves columnes salomòniques. El 1986 es va restaurar de nou.