Xemeneia de Can Calvet
(La Llagosta - Vallès Oriental)

La Llagosta - Xemeneia de Can Calvet

La Llagosta - Xemeneia de Can Calvet (Foto: Albert Esteves, 2022)

La Llagosta - Fàbrica Calvet Soler

La Llagosta - Fàbrica Calvet Soler (Foto: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), 1972)

Situació Mogoda
Al sector conegut com la Pineda Fosca estava ubicada la fàbrica de Can Calvet, dedicada a la fabricació de paper i cartó. Inicialment, estava situada a Ripollet i es va traslladar a la Llagosta l'any 1962. Va tancar als anys noranta. Quan es van fer les obres de reurbanització a la zona, l'Ajuntament va decidir conservar aquest element singular de l'antiga empresa. Es va fer una rehabilitació finançada per la promotora i l'Ajuntament en la qual, a més, es va instal·lar un parallamps.