Edifici Harry Walker
(Barcelona | Les Corts - Barcelonès)

Barcelona - Josep Tarradellas, 123 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorFrancesc Mitjans Miró
Situació Av. Josep Tarradellas, 123-127
L'empresa d'accessoris per a l'automòbil Harry Walker va ser fundada l'any 1914 i es va instal·lar al carrer Balmes, 86. El creixement de la companyia arran de l'entrada en funcionament de la SEAT va obligar a un canvi de seu. El nou edifici, situat a l'avinguda Josep Tarradellas (llavors Infanta Carlota), va ser encarregat a un dels arquitectes catalans més destacats del denominat moviment modern a Catalunya, Francesc Mitjans. Construït l'any 1959, és un edifici diàfan, concebut sense parets mestres, amb una façana plana de vidre i acer inoxidable incardinat entre els buits generats per l'endarreriment de la planta baixa amb l'entresol, i l'àtic. Va ser restaurat l'any 2009 per l'estudi b720.