Església de Sant Joaquim
(Martorelles - Vallès Oriental)

Martorelles - Església de Sant Joaquim

Martorelles - Església de Sant Joaquim (Foto: Albert Esteves, 2022)

Martorelles - Església de Sant Joaquim, des de Santa Maria de Martorelles

Martorelles - Església de Sant Joaquim, des de Santa Maria de Martorelles (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorMarià Romaní Rius
Situació Plaça de l'Església, 1
Quan, l'any 1927, Martorelles es va separar de Santa Maria de Martorelles va sorgir la necessitat de tenir una església pròpia. Es va decidir construir-la a la part alta del turó, en un terreny cedit per Joaquim Pont i Puig. En agraïment l'església està dedicada a sant Joaquim, el pare de la Mare de Déu. El temple, que havia quedat ajornat per l'esclat de la guerra, va ser beneït l'any 1959 tot i que la inauguració oficial no es va produir fins a la segregació de la parròquia, l'any 1976.

És un edifici de tres naus, de planta basilical, fet tot ell amb maó vist, tret del sòcol que és de pedra. L'alçària més gran de la nau central respecte a les laterals permet uns grans finestrals, decorats amb vitralls.