Can Puig
(Martorelles - Vallès Oriental)

Martorelles - Can Puig (Foto: patrimonicultural.diba.cat, 2010)

Martorelles - Can Puig (Foto: Maria Cinta Cantarell -Invarquit.gencat.cat-, 1990)

Martorelles - Can Puig. Lledoner monumental

Martorelles - Can Puig. Lledoner monumental (Foto: Albert Esteves, 2022)

Martorelles - Can Puig (Foto: J. Dolcet -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

Situació Can Puig
La primera documentació on s'esmenta can Puig és un fogatge de l'any 1447. L'edifici actual és, però, molt posterior, construït durant la segona meitat del segle XVIII si atenem a les llindes inscrites amb els lemes: 1756 Ioan Puig me fe i l'acabada l'any 1792 Joan Puyg feta la casa nova.

És una masia clàssica basilical, de planta baixa, pis i golfes, amb el cos central més elevat i teulades a dues aigües. El portal principal és d'arc rebaixat, molt aplanat. La casa està ubicada dins un barri tancat que no permet que pugui ser vista des de l'exterior. Compta amb diversos edificis complementaris, magatzems, pallisses, casa dels masovers...

Davant de l'entrada del barri hi ha l'arbre més monumental del terme, el lledoner de can Puig. Té un perímetre superior als 6 m, la qual cosa fa d'ell un dels més gruixuts de Catalunya.