Monument a Simeó Rabasa
(Martorelles - Vallès Oriental)

Martorelles - Monument a Simeó Rabasa

Martorelles - Monument a Simeó Rabasa (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Pompeu Fabra, s/n, al costat de l'Escola
Monument en homenatge a Simeó Rabasa situat davant de l'escola que porta el seu nom, inaugurada l'any 1975. Al mateix temps que l'escola es va construir el monument, format per dues piràmides de diferent alçada fetes amb carreus. A cadascuna d'elles hi ha sengles plafons amb unes reflexions típiques de l'època, signades pel mateix Rabasa.

Simeó Rabasa i Singla (els Prats de Rei, 1901 – 1988) va ser un important empresari, instal·lat a Mollet del Vallès, fundador de l'empresa de motocicletes Derbi, amb una important faceta de mecenes. Quan l'alcalde de Martorelles, als anys setanta, li va fer palesa la necessitat d'un solar per edificar l'escola, Simeó Rabasa va aportar de franc la seva finca de can Camp. En agraïment, l'escola porta encara el seu nom.