Cases Sans
(Barcelona | Casp - Ausiàs March - Barcelonès)

Barcelona - Casp, 33 A

Barcelona - Casp, 33 A (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorJoan Bruguera Roget
Situació Casp, 33 A / 33 B
Conjunt de dos edificis entre mitgeres promoguts per Miquel Sans (33 A) i Francesc Sans (33 B), tots dos projectats per Joan Bruguera, l'any 1919. Tot i que l'estil és molt semblant, dins d'una estètica classicista molt alineada a l'esperit del noucentisme, la composició de les dues façanes és diferent. Si en un dels edificis les tribunes estan situades als eixos laterals dels tres primers pisos, a l'altre està situada als dos eixos centrals. El que sí que és comú és el tractament del pis superior, on hi ha un balcó corregut amb balustrada. L'harmonia entre les dues cases la va trencar una remunta posterior a manera de mansarda en un dels dos blocs.