Casa el Faro
(Tarragona | Part Alta Sud - Tarragonès)

Tarragona - Casa el Faro. Any 1954 (Foto: enviada per Mercedes Sanjuan)

EstilArt Decó
AutorSalvador Ripoll Sahagún
Situació Plaça de la Font, 57 / Cos del Bou, 3
És un dels edificis més singulars de l'arquitectura moderna tarragonina. Es pot qualificar de racionalista, però la influència de l'art déco es força evident. Va ser projectat per Salvador Ripoll Sahagún i es va construir entre 1944 i 1948. Es caracteritza per la seva cantonada corba, amb una ampla galeria al primer pis, balcons a la resta de plantes i una torre cilíndrica al capdamunt. Cal fixar-se també en la cornisa volada i el tractament de les obertures, lleugerament perfilades amb una simple motllura i visualment aparellades amb la presència d'un cos intermedi que les uneix.

L'Inventari del Patrimoni la denomina «Casa de Magdalena Betbesé Rodés de Sanjuan», pel nom de la propietària. També en coneix per «Casa Calvet», pel nom dels llogaters. Durant molts anys els seus baixos van ser ocupats pels populars magatzems El Faro (per la forma de far de l'edifici), que han acabat donant nom a la casa.