Mural L'Educació per la Pau
(Tarragona | Rambles - Eixample - Tarragonès)

Tarragona - Mural de l'Institut Pons d’Icart (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusPintura mural urbana (grafit)
AutorJusto Heras (Megan)
Situació Assalt, 2-8
La façana de l’Institut Pons d’Icart va ser pintada, l'any 2018, amb un mural en record de la guerra del Francès. Va ser just en aquest indret on, l'any 1811, l'exèrcit de Napoleó, comandat pel mariscal Suchet, va entrar a la ciutat després d'una heroica resistència dels tarragonins. L'artista urbà Justo Heras (Tarragona, 1984), que signa amb el nom de Megan, va buscar un referent del setge de Tarragona en la guerra de Troia i va representar un cavall de Troia ferit i vençut, com a símbol de la victòria de la pau damunt la guerra. El cromatisme, amb una encertada combinació de marrons i ocres, encaixa molt bé en el seu entorn urbà.