Casa Mercè Mirall
(Tarragona | Rambles - Eixample - Tarragonès)

Tarragona - Casa Mercè Mirall (Foto: Albert Esteves, 2008)

EstilRomanticisme
AutorJosep Font
Situació Rambla Nova, 46
Edifici entre mitgeres construït l'any 1863, promogut per Mercè Mirall de Villaronga (1863), vídua de l'alcalde Simó Lloberas. Va ser la seu del patronat Obrer, entitat que, l'any 1908, va decidir construir un teatre al jardí, el Metropol, situat a l'interior de l'illa (vegeu fitxa). És un edifici acadèmic, amb tres obertures per planta, totes elles amb balcó individual, tret de la tribuna del pis principal, que és un dels elements més característics de la façana. La planta baixa està acabada amb pedra mentre que la resta de pisos mostra un especejament horitzontal d'estuc. A l'alçada dels forjats hi ha impostes ornamentals.