Escales de l'Àngelus
(Figaró-Montmany - Vallès Oriental)

Figaró-Montmany - Escales de l'Àngelus (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusElement singular
AutorAmadeu Llopart Vilalta
Situació Escales de l'Àngelus
Per connectar les torres d'estiueig situades a la part alta del poble amb la part baixa i l'estació de tren, es van construir unes escales, entre 1928 i 1930, projectades per l'arquitecte Amadeu Llopart Vilalta. Fetes amb graons de granit, formen un conjunt molt atractiu que s'encaixa entre els jardins de les torres, amb alguns trams coberts amb pèrgoles de fusta.

Segons la tradició oral, es diu que van ser sufragades pels amos de Can Gambús, una de les torres situades més amunt, per facilitar que les noies que anaven a servir poguessin arribar-hi més fàcilment.