Ca la Margarita (antiga capella)
(Figaró-Montmany - Vallès Oriental)

Figaró-Montmany - Ca la Margarita (antiga capella)

Figaró-Montmany - Ca la Margarita (antiga capella) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Vic, 10
En aquesta casa hi hagué, des de començament del segle XIV -o potser abans- una petita capella, dedicada a sant Rafael i a santa Anna, que permetia als vilatans no haver de desplaçar-se a les parroquials de Sant Pere de Valldeneu, Sant Cristòfol de Monteugues o Sant Pau de Montmany. Al segle XVIII el baró de Maldà en fa una descripció baix el poble a l'últim carrer d'eixida de Figueró una capelleta de l'arcàngel Sant Rafel, el nostre gran patró i meu, de paret rònega, i també son campanaret sobre del frontis i campaneta amb teuladeta sobre. En construir-se la nova església, al segle XIX, la capella va deixar de funcionar com a tal i l'edifici es va transformar en habitatge. D'aquella primitiva construcció queda el tram inferior de l'edifici, fet amb carreus ben tallats, on hi ha el portal, d'arc rebaixat.