Antigues escoles (Ajuntament)
(Figaró-Montmany - Vallès Oriental)

Figaró-Montmany - Antigues escoles (Ajuntament) (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusEdifici escolar
AutorJosep M. Miró Guibernau
Situació Crtra. de Ribes, 42-44
Edifici que agrupava les escoles i l'Ajuntament. La seva autoria s'havia atribuït a Manuel Joaquim Raspall, datada cap a 1910, però la investigació realitzada per Valentí Pons ha posat en evidència que l'autor és Josep M. Miró Guibernau i que es va edificar entre 1914 i 1915. Les escoles estaven ubicades al primer pis, on també hi havia l'arxiu, mentre que a la planta baixa hi havia les oficines municipals i l'habitatge de la mestra. El model de ceràmica utilitzat el podem veure també al jardí del Padró, a la Garriga. L'interior ha estat molt modificat en la restauració moderna.