Portal de Can Gambús
(Figaró-Montmany - Vallès Oriental)

Figaró-Montmany - Portal de Can Gambús

Figaró-Montmany - Portal de Can Gambús (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusElement singular
Situació Jacint Verdaguer, en front del núm. 77
El portal que dona accés als jardins de Can Gambús té dues singularitats. D'una banda, la cova artificial amb una font de tipus neoclàssic. I d'una altra, els dos grups escultòrics situats al damunt dels pedestals que flanquegen la porta. Al de l'esquerra veiem dos nens jugant amb un gos. I al de la dreta, dus nenes en un banc, llegint un llibre, concretament l'obra pòstuma de Jacint Verdaguer Al cel.

Can Gambús és una finca de grans dimensions adquirida per l'empresari Francesc de Paula Gambús i Rusca (Barcelona, 1884 - 1966), que va ser president de la Cambra de Comerç i director general de la Banca Arnús i de Fecsa.