Sant Cristòfol de Monteugues
(Figaró-Montmany - Vallès Oriental)

Figaró-Montmany - Sant Cristòfol de Monteugues

Figaró-Montmany - Sant Cristòfol de Monteugues (Foto: Amadalvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en, 2018)

Situació Camí de Can Valls de Monteugues
Capella romànica aïllada, que va ser parroquial, situada al límit dels termes de la Garriga i el Figaró. Se sap que ja existia l'any 1021 i que, entre 1139 i els segles XV o XVI, va pertànyer al monestir de l'Estany. A mitjan segle XVI es va esfondrar la volta i se'n va construir una de nova i també un nou portal. Va ser profanada el 1936 i restaurada el 1943.

Consta d'una nau única, coberta amb volta de canó i suportada per dos arcs torals apuntats que podrien ser posteriors a la nau. Té un absis semicircular desplaçat en relació amb l'eix de la nau i cobert amb volta de quart d'esfera. La porta, situada a la façana de migdia, és de mig punt, adovellada. El campanar, de dos ulls, és també d'època posterior, probablement afegit en les reformes del segle XVI.