Església de Sant Fost
(Sant Fost de Campsentelles - Vallès Oriental)

Sant Fost de Campsentelles -  Església de Sant Fost. Postal antiga

Sant Fost de Campsentelles - Església de Sant Fost. Postal antiga

AutorMarià Romaní Rius
Situació Plaça Canonge Dr. Joan Rifà, 1
En ser destruïda l'església vella, l'any 1936, acabada la guerra va sorgir la necessitat de fer-ne una nova i es va decidir construir-la en un lloc força allunyat de l'antiga, prop del terme de Martorelles. Es va iniciar l'any 1940 i no es va acabar fins al 1945. Va ser projectada per Marià Romaní, que anys abans ja havia realitzat l'ajuntament-escola de Sant Fost. És un edifici de tres naus, les laterals molt més estretes, capçades amb un absis semicircular. En un lateral hi ha el campanar de torre. La façana original està oberta amb tres finestres de mig punt. L'any 1978 s'hi va afegir un cos frontal amb grans arcades, constituint un gran atri de dos pisos, obra de l’arquitecte Josep M. Defaus (o Delaus, segons la font). Adossada a l'església hi ha la rectoria, un edifici senzill, de dos pisos que es va construir conjuntament amb l'església.