Ajuntament i escoles
(Sant Fost de Campsentelles - Vallès Oriental)

Sant Fost de Campsentelles - Ajuntament

Sant Fost de Campsentelles - Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorMarià Romaní Rius
Situació Plaça de la Vila
Marià Romaní (Barcelona, 1900 - 1966) va projectar més de 40 cases a Sant Fost, la major part d'elles d'estil noucentista, així com la nova església parroquial i l'edifici de l'Ajuntament, que incloïa també les escoles. Aquest darrer va ser inaugurat pel president Macià, l'any 1931. Es tracta d'un edifici d'estructura simètrica, format per tres cossos, un cos central, on hi ha l'entrada i el balcó, i dos cossos laterals disposats en angle que en tanquen cap a la façana. Aquesta està capçada amb un tester semicircular. Els dos pisos estan oberts amb grans finestrals per facilitar la il·luminació natural de les aules.