Mas Po Canyadó
(Sant Fost de Campsentelles - Vallès Oriental)

Sant Fost de Campsentelles - Mas Po Canyadó

Sant Fost de Campsentelles - Mas Po Canyadó (Foto: Valentí Pons, 2022)

AutorJoan Amigó Barriga
Situació La Conreria. Crtra. Badalona a Mollet (B-500), Km. 6
El mas Po Canyadó és el més representatiu dels xalets construïts al voltant dels anys vint a la nova Colònia Bosc, situada a la Conreria. La Colònia -considerada la primera urbanització d'estiueig de tot l'Estat- va ser promoguda per Francesc Artigues amb Joan Amigó Barriga com a arquitecte. En pagament pels seus serveis, Artigues va regalar a Amigó una de les millors parcel·les i l'arquitecte va projectar una torre noucentista, amb determinats espais replicats de la casa on ell residia amb la seva família, el mas Po Canyadó, de Badalona. La casa va ser enllestida l'any 1919. Damunt de la porta hi podem veure l'àliga amb l'escut de Catalunya, dissenyada per Domènech i Montaner com a símbol de la Renaixença.

Als anys vuitanta la casa va ser donada a l'Església i actualment és una casa de colònies de la Fundació Pere Tarrés.