Rectoria
(Santa Maria de Martorelles - Vallès Oriental)

Santa Maria de Martorelles - Rectoria

Santa Maria de Martorelles - Rectoria (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Plaça de l'Església, 2
Situada davant l'església, la rectoria devia existir des dels inicis de la parròquia. L'edifici actual, construït probablement als segles XVI o XVII es devia modificar substancialment al segle XVIII, coincidint amb la reforma de la façana de l'església. L'aspecte que té ara, amb diversos cossos de diferent alçada, és fruit dels canvis soferts al llarg del temps. Els plafons que hi té encastats van ser instal·lats per Jaume Sindreu a finals dels anys vuitanta del segle XX.

Un element singular és la pedra situada davant de la façana, denominada Roc del Padró. És una roca granítica situada sobre un basament de maons, que servia de límit de la sagrera. Es va instal·lar l'any 1587.