Can Guillemí
(Santa Maria de Martorelles - Vallès Oriental)

Santa Maria de Martorelles - Can Guillemí

Santa Maria de Martorelles - Can Guillemí (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Sant Domènec, 2
Tot i el seu origen antic, l'aspecte actual de la masia és fruit de les reformes dels segles XIX i XX. Segons Jaume Sindreu, antigament era coneguda com a Can Mascaró i, a mitjan segle XVII, servia de refugi dels soldats que fugien de França i volien tornar a casa. També surt esmentada en un plànol fet pel rector de la parròquia, l'any 1750. L'edifici actual consta de planta baixa, dos pisos i golfes. El portal, d'arc escarser, té al seu damunt una placa on es pot llegir: 23 FEBRERO AÑO DE 1801/MANSO. LLORET/ANTES GUILLEMÍ. Es coneix també amb el nom de Mas Mascaró.