Can Bosquerons
(Montornès del Vallès - Vallès Oriental)

Montornès del Vallès - Can Bosquerons (Foto: Albert Esteves, 2022)

Montornès del Vallès - Bassa de Can Bosquerons

Montornès del Vallès - Bassa de Can Bosquerons (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Urb. Can Bosquerons
Necessita intervenció urgent
Segons l'Inventari del Patrimoni, aquesta és la casa més antiga del terme, documentada des de l'any 970 i, amb més certesa, el 1121. L'any 1129, hi ha un document de venda del mas Boscherons. L'edifici actual -o el que queda d'ell- és fruit d'una reconstrucció del segle XVI. L'any 1553 era un hostal, regentat per Marçal Isach. Posteriorment, va esdevenir un mas agrícola i ramader de gran importància.

La casa conserva únicament la façana i algunes parets interiors. S'observa clarament l'afegit lateral d'un cos amb galeria. Conserva el portal adovellat, fet amb dovelles grans i ben tallades. A la clau hi ha un escut amb les lletres MB. La finestra tardogòtica que hi havia al damunt ha desaparegut.

Sorprèn la presència, davant de la casa, d'una bassa amb nenúfars i plantes aquàtiques.