Can Saurina
(Montornès del Vallès - Vallès Oriental)

Montornès del Vallès - Can Saurina

Montornès del Vallès - Can Saurina (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorCPVA Arquitectes (reforma)
Situació Major, 2
Construïda originalment com a xalet d'estiueig, als anys vint del segle XX, després de la Guerra va ser adquirida per l'Ajuntament de Montornès per fer funcions de casa de la vila. Va ser seu de l'Ajuntament fins a l'any 1978. Posteriorment, i fins al 2007, va acollir la llar d'avis municipal. L'any 2017 va ser objecte d'una rehabilitació integral per ser un centre de cultura i expressió artística, i la seu de Ràdio Montornès. La reforma va ser projectada per CPVA Arquitectes.

A Can Saurina s'exposa el Terminus Augustalis, una pedra de terme del primer quart del segle I dC localitzada a Montornès el 1998, un monument epigràfic únic a Catalunya.