Can Roca-Umbert
(Montornès del Vallès - Vallès Oriental)

Montornès del Vallès - Can Roca Umbert

Montornès del Vallès - Can Roca Umbert (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Camí antic de Martorelles o de Coll Mercader
Tot i que la primera referència documental és de 1861, quan era propietat de Josep Vilallonga, el més probable és que aquesta masia fos construïda al segle XVIII. L'any 1933 va ser adquirida per la família Roca-Umbert, importants industrials establerts a Granollers, que la va transformar en casa d'estiueig. L'edifici original està format per tres cossos, el central més alt i coronat amb un frontó trilobulat. La façana, pintada d'un color rosat, està decorada amb esgrafiats., al voltant de les obertures. Adossats a la casa hi ha altres edificis complementaris, entre ells la casa dels masovers i la capella.