Can Coll
(Montornès del Vallès - Vallès Oriental)

Montornès del Vallès - Can Coll

Montornès del Vallès - Can Coll (Foto: Albert Esteves, 2022)

Montornès del Vallès - Can Coll. Pou

Montornès del Vallès - Can Coll. Pou (Foto: Albert Esteves, 2022)

Montornès del Vallès - Can Coll (Foto: Maria Cinta Cantarell Aixendri (Invarquit, gencat,cat), 1990)

Situació Av. Mare de Déu de Montserrat
Masia construïda al segle XVIII, tal com ho reflecteix la finestra central, a la llinda de la qual hi podem llegir. PAU COLL AGNES MULLER SUA 1702. La finestra del costat té la mateixa inscripció però amb la data de 1721. És probable, tanmateix, que el seu origen fos anterior i que la data respongui a una reconstrucció o a una reforma. El portal és adovellat, de mig punt, i al seu damunt hi ha una espitllera. Actualment, és propietat de l'Ajuntament, que l'any 2020 va iniciar la seva rehabilitació per convertir-la en centre cívic. Al costat de la casa hi ha un pou de pedra.