Can Sala
(Montornès del Vallès - Vallès Oriental)

Montornès del Vallès - Can Sala

Montornès del Vallès - Can Sala (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Mariana Pineda, 1
Tot i el seu origen molt antic, l'actual edifici de Can Sala és fruit d'una reconstrucció o, en tot cas, una profunda reforma, efectuada al segle XIX. El mas apareix esmentat als fogatges de 1497 i 1553. Les seves terres, abundoses de pedra llicorella, es coneixien com el Pedregar de Can Sala. Davant del mas hi ha una bassa de rec alimentada per una mina d'aigua. La masia actual, de dimensions notables, però d'escàs interès arquitectònic, està destinada a activitats de turisme rural. A la façana hi ha un mosaic on està representat el cabdill remença Bartomeu Sala, que podria ser originari d'aquest mas o bé de Can Sala Gros, a l'actual terme de Vallromanes.