Can Vilaró
(Montornès del Vallès - Vallès Oriental)

Montornès del Vallès - Can Vilaró

Montornès del Vallès - Can Vilaró (Foto: Albert Esteves, 2022)

Montornès del Vallès - Can Vilaró. Postal antiga

Situació Av. de l'Onze de Setembre, 61
Masia documentada des del segle XV que va pertànyer a la important nissaga dels Vilaró. Pel matrimoni de Paula Vilaró Font amb Llogari d'Argila, al segle XVIII, va passar a mans de la família Argila. D'aquella època és la reforma de la casa, acabada l'any 1783, que va arribar a ser una de les més rellevants del terme. Posteriorment, es va ampliar amb la construcció de cossos annexos, formant un barri tancat. L'edifici principal consta de planta baixa i dos pisos, amb teulada a quatre aigües, i està coronat amb un campanar que tenia la funció d'assenyalar els canvis de reg entre els diferents arrendataris de les terres. La façana principal mostra dues finestres de tradició gòtica. El cos lateral, amb finestres coronelles, és fruit d'una reforma dels anys setanta del segle XX.