Can Ferrari
(Montornès del Vallès - Vallès Oriental)

Montornès del Vallès - Can Ferrari

Montornès del Vallès - Can Ferrari (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorArtur Feliu, m.o.
Situació Joan Miró, 9
Xalet unifamiliar construït en una parcel·la en cantonada, l'any 1934. Consta d'una sola planta, amb les teulades a quatre vessants, amb els ràfecs sostinguts per cabirons. Té un disseny força interessant, especialment per la seva porta el·líptica, un recurs molt poc habitual en època noucentista. A la part superior, on hi ha els respiralls, es veu un dibuix geomètric esgrafiat.

Aquesta casa recorda molt una (núm. 75 del carrer Monturiol) de les nombroses viles d'estiueig de Sant Fost de Campsentelles projectades pocs anys abans, a l'antic Prat d'en Jeroni (av. Emili Monturiol/ carrer sant Jeroni) per Marià Romaní i altres arquitectes.