Escultura Memòria Històrica
(Montornès del Vallès - Vallès Oriental)

Montornès del Vallès - Escultura en homenatge als desapareguts a la Guerra Civil

Montornès del Vallès - Escultura en homenatge als desapareguts a la Guerra Civil (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJosep Plandiura Vilacís
Situació Plaça de la República
Monument inaugurat el 14 d'abril de 2018, coincidint amb l’aniversari de la proclamació de la Segona República. Està dedicat als 13 montornesencs morts o desapareguts durant la guerra civil i la postguerra. És obra de l'escultor Josep Plandiura (Taradell, 1943), especialitzat en estructures abstractes treballades en ferro o acer corten. En aquest cas, les formes evoquen una flama que s'enlaira cap al cel. Té una alçada de 3,8 metres i pesa 200 quilos.