Església de la Mar de Déu del Carme
(Montornès del Vallès - Vallès Oriental)

Montornès del Vallès - Església de la Mar de Déu del Carme

Montornès del Vallès - Església de la Mar de Déu del Carme (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJaume Casas
Situació Plaça de l'Església del Carme
A l'inici de la dècada dels seixanta del segle XX es va promoure un polígon industrial entre Montornès i Montmeló, al marge dret del riu Mogent. Es va inaugurar l'any 1962 amb la instal·lació de les primeres naus i posteriorment es van anar construint blocs de pisos en la denominada Ciudad Satélite Riera Marsá. L'any 1965, l'arquebisbe Gregorio Modrego va presidir l'acte de col·locació de la primera pedra de l'església parroquial. És un edifici de línies contemporànies format per dos cossos, la nau principal, i la capella del Santíssim. La nau està oberta amb finestrals de mig punt amb un conjunt de més de vint vitralls dels artistes Antoni Vila Arrufat i Joan Vila Grau, provinents de l'església de l'Assumpció de Barcelona.

Els tres vitralls de Vila Arrufat -amb el tema de l'Assumpció de la Verge- estan emplaçats al presbiteri a manera de retaule i la resta, de Vila Grau, a ambdós costats, són peces de colors més freds i major estatisme.