Can Bosc Vell
(Vilanova del Vallès - Vallès Oriental)

Vilanova del Vallès - Can Bosc Vell

Vilanova del Vallès - Can Bosc Vell (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vilanova del Vallès - Can Bosc Vell. Postal antiga

Situació Camí de Can Bosc Vell
Es coneix popularment amb el nom d'el Castell per l'aire casteller que li dona la seva espectacular torratxa. Es tracta d'una gran masia fruit d'una remodelació integral efectuada a la segona meitat del segle XX sobre una construcció més antiga. Està situada molt a prop de l'església de santa Quitèria, però no hi té una comunicació directa. La casa, de dimensions notables, consta de planta baixa, pis i golfes, coberta amb teulada a dues aigües. Les golfes s'obren a banda i banda amb unes àmplies galeries constituïdes per un seguit d'arcs de mig punt. La torre és octogonal, amb una galeria semblant a la de la casa al pis superior i un coronament emmerletat. L'acabat dels murs mostra un encintat que imita un paredat de maçoneria i les obertures estan emmarcades amb maó vist.

El mas de Can Bosc (escrit també amb la grafia antiga, Bosch) està documentat en un capbreu del segle XIV i apareix també en el fogatge de 1553.