Can Safont
(Vilanova del Vallès - Vallès Oriental)

Vilanova del Vallès - Can Safont. Capella de Sant Antoni (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vilanova del Vallès - Can Safont. Forn de rajoles

Vilanova del Vallès - Can Safont. Forn de rajoles (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Mas Ferrer / Avinguda Verge de Núria
Masia documentada des de 1420, quan era propietat d'Anton de Bramasachs (el mas es coneix també com Can Bramasachs). L'any 1600 pertanyia a Mateu de Bramasachs. La casa evidencia que va ser ampliada, encara en època antiga. Per això té dos portals adovellats, un d'ells amb un escut a la clau de l'arc. L'altre està actualment tapiat.

Adossada a la casa hi ha la capella de Sant Antoni, amb el coronament sinuós propi del segle XVIII. La porta original va desaparèixer en ser convertida en magatzem.

A la pocs metres de la casa hi ha un forn de rajoles, amb dues boques perfilades amb maó vist. Una mica més lluny, l'antic molí de Bramasachs, molt reformat.