Can Palau
(Vilanova del Vallès - Vallès Oriental)

Vilanova del Vallès - Can Palau

Vilanova del Vallès - Can Palau (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vilanova del Vallès - Can Palau (Foto: Jordi Contijoch Boada -Calaix.gencat.cat-, 2011)

Situació Can Palau
Masia d'origen molt antic, reconstruïda al segle XVII i reformada al XVIII. Està documentada des de l'any 975 i ja en aquella època es coneixia amb el mateix nom (manso Palatio). Però podria ser que la seva antiguitat fos major, ja que s'han trobat restes de ceràmica d'època romana. La casa consta de planta baixa i dos pisos i està coberta amb teulada a quatre aigües. Al voltant de la casa hi ha tot un conjunt de construccions rurals, testimoni del seu passat agrícola, que conformen un barri tancat. La façana presenta portal adovellat de mig punt i les finestres emmarcades amb pedra. A la llinda d'una de les finestres hi ha inscrita la data de 1678 i a la de l'esquerra la de 1761. Destaca la finestra lateral del primer pis, amb dues cares esculpides. Actualment, la masia està habilitada com a restaurant.

Al costat de la casa hi ha l'antiga capella de Santa Maria, documentada des del segle X (vegeu fitxa independent).