Cloud Cities Barcelona (Torre Glòries)
(Barcelona | El Parc i la Llacuna del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Cloud Cities Barcelona (Torre Glòries)

Barcelona - Cloud Cities Barcelona (Torre Glòries) (Foto: Sergi Suárez, 2022)

AutorTomás Saraceno
Situació Cúpula de la Torre Glòries. Av. Diagonal, 211
La Torre Glòries, projectada l'any 2005 per Jean Nouvel, amb la col·laboració de Fermín Vázquez, ha esdevingut amb el temps un dels edificis més representatius de Barcelona. Aquest caràcter emblemàtic s'ha vist reforçat amb la instal·lació, a la seva cúpula, d'una obra de l'artista argentí Tomàs Saraceno, inaugurada el 2022. Sota el títol Cloud Cities Barcelona pretén ser una metàfora del món modern, a l'era digital, sinònim d'interacció, d'interdependència i també de crisi mediambiental. En paraules del mateix artista: un espai de trobada per reflexionar de forma col·lectiva sobre l’esfera pública urbana, les arquitectures especulatives, la crisi mediambiental i la multiplicitat i interdependència de la xarxa de la vida. L'obra està feta a partir de 113 estructures geomètriques connectades per 6 quilòmetres de cable.