Europa Tower
(L'Hospitalet de Llobregat | Gran Via Sud - Gornal - Pedrosa - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Europa Tower (Foto: Albert Esteves, 2021)

L'Hospitalet de Llobregat - Europa Tower (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorL35 Arquitectos
Situació Plaça d'Europa, 6-8
Conjunt de 101 habitatges, de diferent tipologia, repartits en 19 plantes, organitzats al voltant del nucli central. A la planta baixa es concentren els espais comuns destinats a gimnàs i piscina, amb uns amplis finestrals que els comuniquen amb els jardins exteriors.

L'edifici està definit per una volumetria prismàtica precisa, continguda dins d'un quadrat de 27,3 metres, amb la façana principal abocada a la plaça Europa. Les façanes est, sud i oest es caracteritzen per bandes horitzontals que recullen àmplies terrasses per a ús privat dels habitatges corresponents, mentre que a la façana nord aquestes queden integrades al volum general de la torre.