Antiga Sombrereria Prats
(Barcelona | Rambla Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Antiga Sombrereria Prats (Foto: Anna Corcoll, 2022)

TipusEstabliment comercial
AutorFrancesc Canyellas / Josep Lluís Sert (reforma)
Situació Rambla de Catalunya, 54
Els baixos de la casa Dolors Calm van acollir, entre els anys trenta i 1976, la barreteria coneguda com a Sombrerería Prats, reconvertida després en galeria d'art i actualment ocupada per una marca internacional. Havia estat fundada l'any 1845, però la nova seu va ser promoguda pel comerciant i col·leccionista d'art Joan Prats (1891-1970), fundador d'ADLAN (Amics de l'Art Nou, 1932) i del Club 49, el 1949. Els elements ornamentals - de Francesc Canyellas, 1925- van ser traslladats aquí procedents de l'anterior ubicació de l'establiment, al carrer Ferran. Destaca especialment el conjunt de pintures que decoren el calaix superior i els plafons de vidre que emmarquen la porta i l'aparador, amb predomini dels tons daurats. La reforma dels anys setanta, quan la botiga es va convertir en galeria d'art, va ser dirigida per l'arquitecte Josep Lluís Sert. S'ha perdut la major part dels elements interiors d'aquella època.