Església de Santa Maria de l'Assumpció
(Benifallet - Baix Ebre)

Benifallet - Església de Santa Maria de l'Assumpció

Benifallet - Església de Santa Maria de l'Assumpció (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Plaça de Farnós i Vizcarro
Església construïda l'any 1635 que substituïa com a parroquial a l'església coneguda actualment com de la Mare de Déu de Dalt o de la Nativitat. És un edifici de nau única, absis poligonal i capelles laterals entre els contraforts. Havia de comptar amb dos campanars flanquejant la façana però només un va ser enllestit. La part superior, tal com es pot observar a simple vista, és una reconstrucció dels anys quaranta. L'edifici està bastit amb carreus d mida mitjana, ben tallats i enfilats a la façana principal i només desbastats a les laterals. La portada és de tipus classicista, amb falses pilastres que emmarquen la porta de mig punt i conformen un entaulament senzill.

En la Geografia General de Catalunya editada l'any 1913, l'Emili Morera consignava el següent: compta Benifallet ab esglesia parroquial de bona arquitectura, espayosa y d'orde cotinti, dedicada a Sant Bartoméu, festa major del poble.