El Convent (Col·legi de Grau i de Gras)
(Benifallet - Baix Ebre)

Benifallet - El Convent

Benifallet - El Convent (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusEdifici escolar
Situació Marcel·lí Domingo, 26
Edifici construït l'any 1913 per encàrrec de Magdalena de Grau i de Gras com a convent per a les monges terciàries. A partir de 1920 va passar a ser escola de noies i, posteriorment col·legi públic. L'any 1974 el bisbat va cedir l'ús a l'Ajuntament i va passar a acollir diverses activitats del municipi: consultori mèdic, llar d'infants, oficina de correus o Biblioteca, entre d'altres. Des de 2020 és propietat municipal.

L'edifici, que dona a tres carrers, té forma d'U, amb un pati interior obert. El braç més llarg és ocupat per l'antic convent i l'església, aquesta capçada amb un absis poligonal.